Distributie Module

Een belangrijke functionaliteit van Loxis is de Distributiemodule (voorheen Sorteermodule). Hier wordt veel gebruik van gemaakt. In combinatie met zowel CGM als Pharmacom. Loxis heeft de meeste uitgebreide en gebruiksvriendelijke functionaliteiten op dit gebied.

Samenwerkende apotheken
Slim sorteren en distribueren is voor samenwerkende apotheken belangrijk om de efficiency te verhogen. Het gaat hierbij om het centraal gereedmaken van recepten, sorteren naar bakken en bezorging naar andere apotheken, uitdeelposten, tehuizen en instellingen. Wij zien dat in veel gevallen één apotheek als distributiecentrum fungeert. Loxis ondersteunt dit proces.

Communicatie
Loxis verstuurt berichten via mail of sms pas naar klanten op het moment dat een bak op de plek van bestemming is. Dit is van belang bij de distributie naar apotheken.
Voor distributie naar instellingen is het mogelijk om verpleegkundigen of behandelaars te informeren op het moment dat de bak met medicatie voor de bewoners binnen is gekomen.

Efficiënt werken, het sorteerproces
Loxis sorteert naar behoefte elke aparte stroom naar één of meerdere bakken. Bijvoorbeeld apotheek 1 of instelling A. De software vertelt de medewerker van de apotheek in welke bak een pakje gelegd moet worden. Hierdoor vindt er een zeer snelle sortering plaats. De ondersteuning die Loxis hier biedt zorgt dus voor veel tijdswinst en vermindert de kans op fouten.

PI-Farma
Loxis in combinatie met PI-Farma zorgt ervoor dat alle toebehoren op het juiste moment meegestuurd worden. Dus niet alleen een goede sortering, maar ook het printen van alle toebehoren zoals bijvoorbeeld een kwitantie, bijsluiter of herhaalbriefje, tijdens het uitvul/sorteerproces. Zoeken naar de juiste papieren behoort hiermee tot het verleden.

Koppeling met Kijksluiter

De koppeling tussen Loxis en Kijksluiter is uitgebreid en verbeterd. De meer geavanceerde versie stelt u in staat om op veilige wijze medicatie specifieke informatie naar de patiënt te sturen.

De patiënt ontvangt een mail met daarin een link. Nadat op de link is geklikt, wordt om een persoonlijke code gevraagd. Deze code wordt separaat verstuurd via een sms. Nadat de code is ingevuld, ontvangt de patiënt medicatie specifieke informatie. Deze systematiek voldoet aan de nieuwe privacy wetgeving.

De nieuwe koppeling is vanaf 1 januari beschikbaar voor Loxis in combinatie met Pharmacom. Voor CGM in combinatie met Loxis en PI-Farma geldt dat de koppeling in het eerste kwartaal van 2019 beschikbaar is.

Met de koppeling voldoet u aan de voorwaarden voor de opslag van Zilveren Kruis (geen extra handelingen aan de balie). Het enige dat u hoeft te doen is bij de afgifte aangeven of de link naar Kijksluiter wel of niet naar de patiënt gestuurd wordt. Vanaf het tweede kwartaal van 2019 is het ook mogelijk om de link standaard te versturen bij een eerste uitgifte.

Let op. Het is wel belangrijk dat u zich voor 1 november aanmeldt bij Stichting Kijksluiter om in 2019 in aanmerking te komen voor de opslag van Zilveren Kruis. Zij zorgen er dan voor dat u per 1 januari aan de slag kunt.

Loxis groeit

Het aantal gebruikers van Loxis Track and Trace blijft groeien. De afgelopen maanden zijn veel apotheken gestart met Loxis. De software wordt veel gebruikt in het veld en er is veel vertrouwen. Daar zijn wij best trots op! Wij werken hard om ons product door te ontwikkelen en daarmee het vertrouwen te bevestigen. 

Waarom groeit Loxis?

Klassiek track-and-trace is vaak niet meer voldoende. Loxis bevat standaard geavanceerde functionaliteiten die zorgen voor een patiëntgerichte en effectieve bedrijfsvoering. Wij merken dat apothekers deze geavanceerdere functies steeds meer gebruiken. 

Veel apothekers hebben voor Loxis gekozen vanwege de meest uitgebreide bezorgmodule. Een andere reden is de sorteermodule die distributie tussen samenwerkende apotheken ondersteunt. Er is een enorme toename in het gebruik van deze functionaliteiten bij enkelvoudige apotheken. Voor samenwerkingsverbanden geldt dit ook voor de sorteermodule.

Loxis koppelt

Wij werken constant aan nieuwe relevante koppelingen. Onze koppeling met Kijksluiter maken wij op korte termijn slimmer en geavanceerder. Essentieel voor deze koppeling is dat het voldoet aan de AVG. Informatiebeveiliging heeft voor ons de hoogste prioriteit. Loxis is ISO27001 en NEN7510 gecertificeerd.

Ook de koppeling met ons eigen product PI-Farma wordt continu uitgebreid, zodat we nog meer inzicht en gemak bieden. Hierover blijven wij u natuurlijk informeren.

De apotheek van de toekomst

Eindhovense apotheken scheiden logistiek van zorg.

Een aantal apotheken van SGE transformeert naar ‘Medipunten’. Eindhovenaren kunnen daar eerder aangevraagde medicatie ophalen en met een apothekersassistent of apotheker in gesprek gaan over hun medicatiegebruik. Logistieke handelingen worden gecentraliseerd in een XL-apotheek. Volgens Frank Tijssen, manager apotheken bij SGE, is de apotheek van de toekomst een plek waar zorg wordt geleverd, los van het doosje.

Lees meer op http://farma-magazine.nl/de-apotheek-van-de-toekomst/

Weten wat Loxis voor u kan betekenen?

Dat komen wij met veel plezier laten zien!

Bel mij voor een afspraak