COVID-19 De meerwaarde van Loxis en PI-Farma

In de afgelopen periode hebben wij veel gesproken met onze klanten over hoe PI-Farma en Loxis ingezet kunnen worden om goed om te gaan met de Corona maatregelen. In veel gevallen hebben Loxis en PI-Farma apothekers op succesvolle wijze ondersteund.

Loxis

Berichtgeving - De berichtenmodule van Loxis stelt apothekers in staat om direct te communiceren met cliënten. Dit betekent dat de regie in handen blijft van de apotheek. Berichten aanmaken en aanpassen is flexibel en snel. Dit is in Corona tijd direct ingezet om cliënten te informeren dat zij medicatie niet op hoeven te halen in de apotheek. In plaats daarvan wordt het bezorgd of kan de cliënt het uit een kluis halen. 

Bezorging - De bezorgmodule zorgt ervoor dat de bezorging optimaal georganiseerd wordt. Het inzetten van bezorging en kluisjes voorkomt een bezoek aan de apotheek. Onze bezorgmodule berekent de optimale route, is zeer gebruiksvriendelijk, registreert de status in de app en geeft real time inzicht in de voortgang van bezorging. Omdat de module zelf de beste route berekent, is bezorgervaring niet belangrijk en opschalen dus eenvoudig. Dit is slechts een greep uit de functionaliteiten. Lees meer over de bezorgmodule

Koppeling met kluisjes - Loxis koppelt met de meest gebruikte kluisjessystemen, zoals Pharmaself 24, Servilocker en De Buren. De koppeling laat de receptstatus zien en zorgt voor de communicatie naar de cliënt. Via de herhaalberichten module in Loxis bepalen apothekers zelf wanneer ze een herinnering sturen om de doorloopsnelheid van de kluis te verhogen.

‘Drive through' ondersteuning - In samenwerking met Apotheek de Wiken in Drachten hebben wij een systematiek ontwikkeld om zonder fysiek contact medicatie af te halen. In de berichtgeving wordt een QR code meegegeven, bij de apotheek wordt de scanner tegen het raam gehouden en scant een cliënt de QR code. Op het scherm van de assistent staat waar het pakje ligt. Het pakje gaat via een sluis naar buiten, zodat de cliënt het mee kan nemen. Volledig contactloos. Lees er hier meer over

 
PI-Farma en Loxis
 

PI-Farma

'Zonder PI-Farma had ik mijn apotheek kunnen sluiten'
Yu-Ming Meijer (Apotheek de Maten, Apeldoorn)

Een aantal assistentes van Apotheek de Maten waren licht verkouden ten tijde van de crisis. Volgens de richtlijnen moesten zij thuisblijven, terwijl zij in een normale situatie zich hiervoor niet ziek zouden melden. Doordat Apotheek de Maten al langere tijd papierloos werkt met PI-Farma, konden de assistentes in de thuissituatie ingezet worden om aan te schrijven. De apotheek bleef hierdoor voldoende medicaties verwerken. Met PI-Farma schrijf je aan zonder te printen. Alle recepten zijn beschikbaar in de cloud. Hierdoor kun je tijd- en plaats onafhankelijk werken. Thuis werken in Coronatijd is dus ook mogelijk voor apotheken. 

PI-Farma praktijkcase Pharmium genomineerd voor KNMP zorginnovatieprijs

Met trots melden wij dat een PI-Farma/Loxis praktijkcase is genomineerd voor de KNMP zorginnovatieprijs. Dit is een prachtige bevestiging en mooie steun in de rug voor verdere uitrol en doorontwikkeling van onze software.

Project: ‘Zorg voor elkaar’​

Het genomineerde project ‘Zorg voor elkaar’ is geïnitieerd door Pharmium apothekers. Dit is een samenwerking tussen vier apotheken uit Drachten. Zij hebben de logistieke en administratieve processen gescheiden en gebundeld op één centrale locatie. Hierdoor hebben medewerkers in de lokale zorgapotheken meer tijd en aandacht om de patiënt weer centraal te stellen. De werkwijze laat volgens een onafhankelijk onderzoek zien dat de kwaliteit van de adviesgesprekken aan de balie met 72,9% is verbeterd.

Bij Pharmium apothekers ondersteunen PI-Farma en Loxis deze systematiek. Centrale aanschrijving en papierloos werken worden uitgevoerd door PI-Farma. Loxis Track and Trace zorgt ervoor dat de status en locatie van recepten op elke gewenste werkplek inzichtelijk zijn. Over alle vier de samenwerkende apotheken, kluisjes en sorteersystemen heen.

Meer over deze praktijkcase vindt u via deze link.

Stem op ‘Zorg voor elkaar’​

Als u lid bent van de KNMP heeft u een stemoproep via e-mail met een link naar het stemformulier ontvangen. Stemmen kan tot en met 17 februari. Stem op ‘Zorg voor elkaar’ van Pharmium. Een nieuwe manier van werken die elke apotheek helpt bij het structureren van processen en verhogen van de efficiency.

Demonstratie tijdens KNMP Voorjaarscongres

Op 12 maart aanstaande vindt het KNMP Voorjaarscongres plaats. Op onze stand laten wij in onze demo-omgeving zien hoe u de efficiency in uw apotheek verhoogt door de combinatie Loxis en PI-Farma. Ook presenteren wij nieuwe functionaliteiten en koppelingen.

Om de kracht van Loxis en PI-Farma te benadrukken, bouwen wij een proefopstelling met één van onze partners. U ervaart live hoe PI-Farma, Loxis Track and Trace en de sorteerkast van onze partner gekoppeld zijn en met elkaar samenwerken.

Distributie Module

Een belangrijke functionaliteit van Loxis is de Distributiemodule (voorheen Sorteermodule). Hier wordt veel gebruik van gemaakt. In combinatie met zowel CGM als Pharmacom. Loxis heeft de meeste uitgebreide en gebruiksvriendelijke functionaliteiten op dit gebied.

Samenwerkende apotheken
Slim sorteren en distribueren is voor samenwerkende apotheken belangrijk om de efficiency te verhogen. Het gaat hierbij om het centraal gereedmaken van recepten, sorteren naar bakken en bezorging naar andere apotheken, uitdeelposten, tehuizen en instellingen. Wij zien dat in veel gevallen één apotheek als distributiecentrum fungeert. Loxis ondersteunt dit proces.

Communicatie
Loxis verstuurt berichten via mail of sms pas naar klanten op het moment dat een bak op de plek van bestemming is. Dit is van belang bij de distributie naar apotheken.
Voor distributie naar instellingen is het mogelijk om verpleegkundigen of behandelaars te informeren op het moment dat de bak met medicatie voor de bewoners binnen is gekomen.

Efficiënt werken, het sorteerproces
Loxis sorteert naar behoefte elke aparte stroom naar één of meerdere bakken. Bijvoorbeeld apotheek 1 of instelling A. De software vertelt de medewerker van de apotheek in welke bak een pakje gelegd moet worden. Hierdoor vindt er een zeer snelle sortering plaats. De ondersteuning die Loxis hier biedt zorgt dus voor veel tijdswinst en vermindert de kans op fouten.

PI-Farma
Loxis in combinatie met PI-Farma zorgt ervoor dat alle toebehoren op het juiste moment meegestuurd worden. Dus niet alleen een goede sortering, maar ook het printen van alle toebehoren zoals bijvoorbeeld een kwitantie, bijsluiter of herhaalbriefje, tijdens het uitvul/sorteerproces. Zoeken naar de juiste papieren behoort hiermee tot het verleden.

Weten wat Loxis voor uw apotheek kan betekenen?

Dat laten wij met veel plezier aan u zien!

Maak een afspraak